УВОДНА РИЈЕЧ

Драги пријатељи!

Ја сам Теодор Трифуновић, рођени сам Вишћанин.  Страницу – „Наша Винска“ поставио сам да бих заједно с Вама,  посебно с онима који се сматрају  Вишћанима, и на овај начин, чували  од заборава све оно што је вриједно успомене на наше малено,  али лијепо и драго сеоце  (слике, записи о људима и догађајима, шале, анегдоте, пјесме, приче итд.) Похвалио бих свог комшију Ведрана Џабића који ми је послао ове  дивне слике вишћанских пејзажа, од којих је и она насловна. Очекујем вашу помоћ, позивам на сарадњу уз срдачан поздрав свим земљацима, ма гдје да су!

Срдачно ваш  Теодор  Т.    Вишћански

Advertisements

10 одговора на “УВОДНА РИЈЕЧ

 1. Поздрав свим Вишћанима, посебно Вама Теодоре! Само напријед, желим Вам пуно успјеха!

 2. Хвала Синиша, Теби дугујем за креацију ове странице, а ето и прва подршка, на самом почетку – с Твоје је стране!

 3. Пристиже и нова подршка! Свако добро Вам желим, драги професоре!

 4. Драги мој младићу, хвала Ти, ево покушавам нешто радити, али имам још муке с овим елект. алаткама, уз помоћ Синишину, ваља ћу положити и провући се некако – макар на минимали… Иначе желим Ти успјех на промоцији Војине књиге. Срећно! Јави ми се!

 5. Хвала на жељама! Сигуран сам да ћете положити. Прогнозирам солидну четворку! Јавићу се, свакако. Можда се и Винска помене у неком од мојих сљедећих јављања. У мом архиву има свега и свачега, па сам сигуран да ћу и о сеоцету нешто „ископати“.

 6. Сваки прилог (и помоћ) у вези с истраживањем моје „сеоске“ теме примам са захвалношћу. А сада нешто у вези с Војом Чолановићем. Једном сам га позвао и примио у нашој школи, било је још смутно ратно вријеме, он је надахнуто разговарао с ученицима једног бољег одјељења. Имам о томе негдје једну његову фотографију, само морам ју ископати, али имам такође на аудио касети и тонски запис његовог обраћања ђацима – и то морам негдје ископати. Ако нађем, биће Ти доступно. Цијело његово излагање заправо је одговор на моју молбу тј. питање: Шта се дешава у пишчевој радионици док се рађа и обликује књижевно дјело? Срдачан поздрав!

 7. Ово у вези Чолановића било би изузетно, драги професоре! Хвала Вам. Свако добро!

 8. Драги мој романтични Бериславе, нашао сам снимак бесједе Воје Чолановића коју је одржао ученицима 4-2 одјељења (економска школа) 16. 9. 1998. године – Средња школа Брод! Сада морам видјети има ли ко у Броду да га копира за ове компјутерске формате – на диск, или ћеш ми помоћи да то изведемо у Бањој Луци. Снимак је изузетно квалитетан!

 9. Božica Stjepanović rođ. Trifunović

  Dragi rođače, osjećam se Vinšćankom i drago mi je da si pokrenuo ovu stranicu. Priložit ću neke fotografije.

 10. Драга Божице, драго ми је да си нас пронашла, а још више што желиш сарађивати. Свака фотка (оне старије), свака идеја и иновација је велика помоћ да обогатимо сјећања на наше људе, на један прохујали живот и на наше село. Поздрав из Брода!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s